0 items
€ 0,00
Agenda - ticketing
 • Zoeken
  Locatie
  select
  Zaal
  select
  Genres
  select
  Periode
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.
  Tot:  
  RadDatePicker
  RadDatePicker
  Open the calendar popup.

Lezing: Macht aan de rand van de schorre

vr 22 sep '23 | 19:30 - 22:00 | Romaanse kerk, Snellegem 

Online bestellen was tot vr 15 sep '23 23:59

Het archeologische en historische verhaal van vroegmiddeleeuws Snellegem en omgeving
Lezing door dr. Dries Tys

Cultuur

Het Langste Ontbijt - Kermis Varsenare

zo 24 sep '23 | 08:00 - 10:00 | Oude Dorpsweg 

Online bestellen was tot wo 20 sep '23 23:59

Op zondag 24 september 2023 organiseert de Fairtradewerkgroep Jabbeke 'Het Langste Ontbijt' op de Kermis van Varsenare. Dit gaat door in de Oude Dorpsweg 52, aan de KSA-lokalen.

Aanschuiven kan vanaf 8u tot 10u. Er zal een smaakvol ontbijtbuffet aangeboden worden waar Fairtrade-, korte keten-producten en lekkers van de eigen handelaars centraal staan.

Kostprijs: 10 euro per persoon (vanaf 13 jaar), 5 euro per kind van 6 t.e.m. 12 jaar, gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Voor meer info: 0478 36 82 67.

De Fairtradewerkgroep staat ook voor duurzaamheid en vraagt om bij dit ontbijt zelf uw glas, tas, bord, mes, vork, lepeltje, ... mee te brengen. Voorzie ook zeker een cavaglas en een potje voor yoghurt en/of fruit.

Cultuur

Lezing: professor Wim Distelmans - Een waardig levenseinde voor iedereen - tvv LEIF

vr 13 okt '23 | 19:30 - 22:00 | SPC Hof ter Straeten 

Online bestellen is mogelijk tot vr 13 okt '23 19:30
Beschikbare plaatsen: 245

Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB en is onze gast. Professor Distelmans behoeft geen introductie. Hij is de pionier in België voor de erkenning van palliatieve zorg en voor het recht op euthanasie. Hij gaat uit van het recht op zelfbeschikking van de patiënt. Mensen moeten er in alle vrijheid voor kunnen kiezen hun levenseinde zo waardig mogelijk te beleven. Tijdens zijn lezing licht hij het onderwerp euthanasie zo praktisch mogelijk toe alsook wat er al dan niet mogelijk is bij het levenseinde binnen de huidige juridische context. Het hoe en waarom van de voorafgaande wilsklaringen zoals het weigeren van behandelingen of euthanasie wanneer men niet meer in staat is dit zelf te vragen.

Cultuur

Bestel

Lezing Evy Gruyaert

do 26 okt '23 | 20:00 - 22:00 | Bibliotheek Jabbeke 

Online bestellen is mogelijk tot do 26 okt '23 20:00
Beschikbare plaatsen: 120

Evy Gruyaert is een radio- en televisiepresentatrice. Ze is vooral bekend als gezicht en stem van het gezondheidsprogramma "start to run". Sinds het begin van dit programma namen als meer dan 1 miljoen mensen eraan deel. Daarna volgende ook nog start to swim, start to golf, start to fitness, start to walk, start to yoga… Evy komt praten over haar motivatie en plezier in sporten en hoe dat haar leven veranderde.

Cultuur

Bestel

Film: Above and Beyond - The incredible escape of Jewish-American B-17 pilot Bruce Sundlun from Nazi-occupied Europe in World War II

vr 10 nov '23 | 20:00 - 22:00 | Vrijetijdscentrum Jabbeke 

Online bestellen is mogelijk tot vr 10 nov '23 20:00
Beschikbare plaatsen: 337

Op 1 december 2023 is het exact 80 jaar geleden dat het B-17 gevechtsvliegtuig “Damn Yankee” van piloot-gezagvoerder Bruce Sundlun in Jabbeke is neergestort.

Sundlun was een Joods-Amerikaans piloot die in de Tweede Wereldoorlog diende voor de United States Army Air Forces. In 1943 stortte hij neer in deelgemeente Snellegem. Sundlun was het enige bemanningslid dat na de crash kon ontsnappen.

Dankzij zijn koelbloedig optreden kon hij zijn vliegend fort voorbij het dorp sturen. Door zijn beslissing om het vliegtuig richting de velden te sturen, werden veel mensenlevens gespaard.

In 2009 ontving Sundlun - op dat moment gouverneur van de staat Rhode Island - om die heldendaad de titel van ereburger van de gemeente Jabbeke.

Jabbeeks heemkundige Luc Packo is al jaren gepassioneerd verzamelaar van alle onderdelen van het vliegtuig die in het veld in de Zomerweg terug te vinden zijn.

In de loop der jaren legde Packo een enorme verzameling brokstukken, schroeven, stukken plexiglas, … aan, met als pronkstuk een deel van de propeller dat later werd gesigneerd door Sundlun.

Na jaren onderzoek is Packo een expert rond deze historische gebeurtenis in Jabbeke. Om deze reden werd hij een aantal jaar geleden ook aangesproken door een ploeg filmmakers die bezig waren met een project rond het verhaal van Bruce Sundlun om hieraan zijn medewerking te verlenen.

In 2014 werd de film/documentaire ‘Above & Beyond’ officieel voorgesteld in de Verenigde Staten, met Luc Packo als eregast.

Naar aanleiding van het 80-jarige jubileum van deze gebeurtenis wordt in de theaterzaal in het Vrijetijdscentrum de film op vrijdag 10 november 2023 voor het eerst in Jabbeke voor publiek getoond. De film is Engels gesproken, met Nederlandstalige ondertiteling.

Cultuur

Bestel
 
 
1 van 1
 
Items per pagina:
select